fredag den 23. september 2011

Home Sweet Home

Denne gang var opgaven at vi skulle lave noget som vi ville bruge der hjemme, jeg valgte så derfor at jeg ville lave ophængning til nogle hvalros stødtænder som jeg har fået for nogle år siden og aldrig har fået hængt op.
Jeg besluttede at jeg ville lave en kasse meget ligesom den vi har lavet, dog uden bundpladen og selvfølgelig not'en. Min tanke var at jeg ville lave to beslag til stødtænderne som skulle monteres på toppen af kassen og derefter skulle kassen monteres på en blændet dør. Jeg lavede et design til beslagene og skar dem ud på dekupørsaven, og sleb dem pæne. Efter kassen er monteret på døren så vil jeg fuge runde om den, spartele skruehoveder og male den hvid så den kommer til at se ud som en integreret del af den blændet dør.

(billeder kommer lige så snart jeg får dem over på min computer)

torsdag den 22. september 2011

Mit bud på godt design


Jeg har valgt de reoler som jeg netop er blevet færdig med til vores lejlighed, de består af 21mm fyrtræslister, også kendt som hobbylister. De er skruet sammen på kryds og samlet så alle skruehovederne er skjult, enten af listen bagved eller af væggen som de står op af. Grunden til at vi valgte denne løsning er at det er en gammel Vesterbro lejlighed hvor målene ikke stemmer overens med de mål som de fleste møbler bliver lavet i. En anden grund var at denne samlingsmetode er at da der er luft imellem listerne så lader reolerne ikke til at fylde så meget i rummet. Billederne viser de to reoler i brug, den ene er til bøger og mapper og er lavet så rummene mål passer til en ringbindsmappe, DVD-reolen er selvfølgelig lavet så den passer til målet på en DVD.




Trækasse efter tegning


Denne gang skulle vi lave en trækasse, og til denne startede vi med et uhøvlet bræt. Brættet røg en tur igennem afretteren, og blev skåret ned i bredden og så skar vi en not i på rundsaven. Rundsavens klinge blev nu indstillet til 45 grader og vi skar nu brættet ud med smig, efter dette skar vi en 4mm krydsfinerplade ud og limede kassen sammen. Billederne er af det meste af processen og til sidst det færdige resultat.






Penalhus og laptop sleeve


Denne gang skulle jeg prøve at tæmme en symaskine, dette er ikke noget jeg har forsøgt mig med siden håndarbejde i folkeskolen. Jeg startede ud med at forsøge mig med at lave en prototype på et indkøbsnet, for lige at få en fornemmelse af hvordan en symaskine virker. Efter dette gav jeg mig i kast med at sy et penalhus, og med kyndig vejledning fra en ”voksen” kom jeg frem til et meget tilfredsstillende resultat. Da der var noget tid tilbage forsøgte jeg mig med at lave en sleeve til min computer, denne synes jeg at jeg slap ret heldigt fra. Billederne er af de tre ting som jeg nåede at sy, dog kan indkøbsnettet ikke rumme meget mere end en enkelt øl.

(billederne kommer på lige så snart jeg har fået dem over på min computer)

Fingerring


Ved det første projekt som vi skulle udarbejde var opgaven at vi skulle lave en fingerring. Efter en introduktion til materialerne som var tilgængelige, gik vi i gang. Jeg valgte at lave min ring ud af vandbøffelhorn som jeg borede tre huller i for at trække en gummisnor igennem. På denne måde vil ringen kunne indstilles efter fingertykkelse da jeg har trukket en fiskesnøre igennem gummisnoren. Billederne er fra det ubehandlet horn med hullerne i og processen frem til den sidder på en finger.